Att vissla i den politiskt korrekta kyrkan

 Jag brukar säga att jag alltid lyssnar på vad folk inte säger. Den talande tystnaden, alltså.  

För kort tid sedan skrev jag ett inlägg om feminismen med utgångspunkt från förra årets Augustvinnare dvs Lena Anderssons bok Egenmäktigt förfarande. Det är här den kvinnliga huvudpersonens lidande skildras på sida efter sida medan det manliga lidandet får klara sig med tre rader.  Boken hyllades i DN av härvarande (Helsingfors) professor Ebba Witt-Brattström som förresten även är kolumnist i Hufvudstadsbladet.

Det var med viss bävan jag skrev min förra text. Att avvika från det politiskt korrekta gör man ju inte ostraffat. Jag oroade mig dock i onödan. Ingenting hände. Jag får se till att sprida texten, tänkte jag och kom på att jag kunde skicka den till DN och till Hufvudstadsbladet. Jag varnades av en god vän. Han trodde jag skulle bli manglad.

Kulturchefen i DN, Björn Wiman, svarade snällt med tack för bidraget men, skrev han, ”vi har inga möjligheter att publicera det i DN”. Hufvudstadsbladet, då? Kulturchefen Philip Teir? Inte ett ljud, inget svar, ingenting. En mycket talande tystnad. Närmast öronbedövande.

Så till Staffan Heimerson på Aftonbladet som för en tid sedan i en egen text var inne på feministtemat. Skickade min text till honom samt beklagade mig lite. Han svarade också snällt och skrev sedan att ”det är klart att spalterna inte står öppna annat än för korrekta åsikter”.

Jag är nu på spaning efter den debatt som kom av sig och som ersattes av den stora tystnaden. Någon som sett den debatten? Och det politiskt korrekta – någon mer än jag som är hjärtligt trött på det?

Folkkäre svärmorsdrömmen Måns Zelmerlöv råkade i blåsväder för kort tid sedan, ty han lät undslippa sig att homosexualitet är en avvikelse. Det blev ett himla liv. Varför det?

Explore posts in the same categories: Debatt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: